Atamagai Digital Signature System (ADS) je univerzalno rešenje za autentifikaciju korisnika digitalnim sertifikatom unutar web portala i potpisivanje dokumenata kvalifikovanim elektronskim sertifikatima svih sertifikacionih tela u Republici Srbiji.

Sistem se sastoji od posebnih mehanizama na portalu koji koristi ADS, middleware aplikacije za komunikaciju sa resursima lokalnog računara i Chrome/Edge extenzije koja sve komponente povezuje u jedinstvenu celinu.

ADS Middleware

ADS middleware je aplikacija koju instalirate na vaš Windows računar, a koja omogućuje povezivanje sa čitačem kartice

Preuzmite ADS middleware

ADS Chrome ekstenzija

ADS Chrome ekstenzija je dodatak za Google Chrome i Microsoft Edge browsere za komunikaciju između portala i middlewarea

Preuzmite ADS ekstenziju

Uputstvo za korišćenje

Da bi ste u web aplikaciji ili na portalu mogli da koristite funkcionalnost potpisivanja dokumenata kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, potrebno je da na svom računaru imate instalirane sledeće komponente ADS sistema:

  • ADS middleware desktop aplikaciju
  • ADS ekstenziju za Google Chrome ili najnoviju verziju Microsoft Edge browsera

Ove komponente možete da preuzmete na ovoj stranici.

Nakon što preuzmete middleware aplikaciju, treba da raspakujete ZIP fajl i da na računaru pokrenete instalacionu datoteku. Proces instalacije će vas voditi kroz neophodne korake.

Ekstenziju instalirate direktno sa Goole Chrome Web Storea, klikom na dugme "Add to Chrome". U slučaju da koristite poslednju verziju Microsoft Edge browsera (verzija 81 ili novija) postupak je identičan. Internet Explorer, Firefox i starije verzije Edge programa nisu podržani.

ADS sistem u praksi

Pored više internih web aplikacija i portala u nekim od najvećih kompanija u našoj zemlji, ADS sistem koriste i javni portali:

Atamagai doo
professionals with passion

Inovativna poslovna softverska rešenja za digitalno doba povezanih uređaja i interneta

Subotička 19a, Beograd

office@atamagai.com

060 399 00 20